Cikkek, hírek, érdekességek Hollandiáról


Vonattal Hollandiából Budapestre – élménybeszámoló

2022. október 22., szombat

Ki szerettem volna próbálni, hogy milyen vonattal Magyarországra utazni Hollandiából - élménybeszámoló.


tovább >>

30 évvel ezelőtt zuhant repülő egy amszterdami házra

2022. október 4., kedd

30 évvel ezelőtt történt a modern kori Hollandia egyik legdurvább katasztrófája, a Bijlmerramp néven emlegetett baleset, mely során egy teherszállító repülőgép Amszterdam Biljmer nevű negyedének egyik lakóházára zuhant.


tovább >>

Mi is ez a „stikstof”krízis tulajdonképpen?

2022. június 21., kedd

Évek óta a hírek folyamatos szereplője a hollandul stikstofcrisis-ként hívott problémakör. Talán annyi mindenkinek nyilvánvaló hogy a vita a stikstof, vagyis a nitrogén körül forog. De mi is konkrétan a probléma és mi közöm van nekem ehhez?


tovább >>

Ahová nem szívesen költöznél - Skaeve Huse Hollandiában

2022. május 8., vasárnap

A Skaeve Huse egy lakhatási forma, mely eredetileg dán „találmány”, de Hollandiában is egyre elterjedtebbnek számít. Ha eddig nem hallottál róla, ne bánkódj.


tovább >>

Trágyából energia - Moerdijkból

2022. március 13., vasárnap

Az évente keletkező hatalmas mennyiségű csirketrágyával, amit Hollandiában élő 100 millió csirke termel, kezdeni kell valamit. A hollandok tipikus holland rafinériával oldották meg a kérdést: trágyából áramot termelnek.


tovább >>

Kívül-belül test

2022. február 14., hétfő

Három olyan múzeumot, illetve kiállítást ajánlunk, melyek a testünket helyezik a középpontba – olyan érdekesen és részletesen, hogy kár lenne kihagyni őket.


tovább >>

A külföldi továbbtanulás útvesztője - albérlet keresés diákként Hollandiában

2022. január 8., szombat

Hollandia egyre népszerűbb célpont a külföldiek, köztük a diákok számára is. A lakhatási válsággal küzdő országban nem egyszerű szállást találni. Ezért összeszedtünk néhány szempontot, amire érdemes odafigyelni, ha diákként Hollandiában keresünk albérletet.


tovább >>

Thee of koffie? – bár kedvesen hangzik, de azt is jelentheti, ideje lassan hazamenni

2021. december 21., kedd

Akik a home office és a szociális távolságtartás közepette majdnem elfelejtették volna, milyen is Hollandia, azoknak Bart de Pau holland nyelvtanár készített egy 11 részes sorozatot Identiteit & taal címmel, melyben görbe tükröt tart elénk az országról.


tovább >>

Olvassatok még érdekességeket Hollandiáról:


Back to Top