Hasznos apróságok, amik megkönnyítik az életed Hollandiában, vagy amikkel akár pénzt is spórolhatsz!
 • A 4 és 11 éves kor között a gyerekek ingyen utazhatnak együtt felnőtt kísérővel a vonaton, ha van saját, fényképes OV-chipkártyájuk.  4 évesig kártya nélkül is. A kártya díja minimális, illetve rendszeresen akciósan is megvehető. Részletek a holland vasút oldalán.
 • Ha tanulsz, tanfolyamra jársz, vagy akár tankönyveket veszel, azok egy részét leírhatod az adódból. Ez persze jövedelemfüggő. Részletek a Belastingdienst oldalán.
 • Kringloopwinkel, azaz használt dolgokat árúsító bolt. Bútorok, edények, konyhai gépek, ruhák, könyvek, stb., stb.,.. Gyakran új dolgokat kapni nagyon olcsón. Ha valamire szükség van, először irány egy ilyen üzlet. A legtöbb városban van belőle, a nagyobb településeken több is.
 • Az IDHEM egy Hágában működő non-profit szervezet, amely uniós kelet-európai országokból bevándorlóknak nyújt INGYENES segítséget.
  Amennyiben lakhatási lehetőségekkel, aktuális jogszabályokkal, adóbevallásával, illetve egyéb ehhez hasonló ügyekkel kapcsolatos kérdései merülnének fel, forduljon hozzájuk bizalommal!
  Az információs vonal minden csütörtökön 19:00 és 21:00 óra között hívható a 070 365 81 83-as telefonszámon.
  Emellett emailben is elérhető a k.gere@idhem.nl címen.
  A tájékoztatás magyar nyelven történik!
 • Hollandiai lakáskeresési tippekről írtunk az egyik cikkünkben.

Back to Top