Hollandia állatkertjei

2019. július 28., vasárnap

Szerencsére nagyon sok állatkert található Hollandia-szerte, így nem nagyon kell messzire utaznunk, ha ezt a feltöltődési formát is szeretjük. A hollandiai állatkerteket összesítő oldal, a zoosite.nl egész pontosan 57 kisebb-nagyobb állatkertet ismer, köztük szafariparkot, delfináriumot, akváriumot. Persze nem mind az 57 létesítmény több hektáron elterülő, több száz állatot bemutató attrakció, de azért nem is rossz felhozatal egy ilyen kis területű országtól? :)

A bőség zavara miatt nem is vállalkoznánk arra, hogy részletesen bemutassuk az összeset, inkább csak egy-egy érdekességre hívnánk fel a figyelmeteket. Ha több részletre vágytok, akkor a fent említett zoosite összesítő oldalt javasoljuk, ahol nem csak azt láthatjátok egy helyen, hogy hol és milyen állatokat tekinthetünk meg, hanem azt is, hogy mikor és mennyiért, hogy tudunk parkolni, van-e étterem a közelben, stb. A kiválasztott célpont honlapja persze részletesebb információkat nyújt, de természetesen a zoosite tartalmazza azok linkjeit.

Hollandia állatkertjei

Alpen a/d Rijn Avifaunában rengeteg madárt csodálhatunk meg.

Amersfoort – a legnagyobb parkok egyike, 150 különböző fajt mutat be: oroszlán, medve, zsiráf, tigris, kenguru, kígyó, teknős...

Amsterdam Artis – Hollandia legrégebbi állatkertje, a gyönyörű flamingók otthona, ráadásul közvetlenül az egyik legjobb múzeum, a Micropia mellett.

Arnhem – A 45 hektáron elterülő Burgers Zoo erőssége szerintünk a kevés helyen látható lamantin család és a gorilla csapat, ha már feltétlenül ki kell emelnünk valamit. De az egész park nagy élmény. Ráadásul egy akkora dombot, kisebbfajta hegyet megmászva juthatunk el oda, mintha nem is Hollandiában lennénk.

Hollandia állatkertjei

Beekse BergenEgy igazi szafaripark, ahol 120 hektáron saját autódból szemlélheted meg az 1400 állatot.

Hága/Scheveningen – See life cápák, medúzák, halak, pingvinek, stb., stb. Minden ami tenger, közvetlenül Hollandia legnépszerűbb tengerpartjának sétányán.

Harderwijkdolfinárium, delfinek, fókák, rozmárok… És persze ennél sokkal több, hiszen Európa legnagyobb tengeri emlősöket bemutató parkja található itt.

Leeuwarden Aqua Zoo – az egy méter hosszú, 30 kilós gyümölcsevő piranha, vagy a fókaetetés miatt is érdekes.

Neeltje Jans – több szempontból ajánlott. Egyrészt a tengert lezáró hatalmas gátrendszer, a DeltaWerk látogatóközpontja is, ami önmagában is nagyszerű élmény. Az állatokat tekintve pedig a szabadtéri fókashow, cápákkal teli medencébe merülés, vagy az Északi-tengerben élő delfinek hajókázás közbeni megfigyelése miatt is az egyik legjobb program.

Rhenen – az Ouwehands Dierenpark a holland pandák otthona.

RotterdamBlijdorp oroszlánok, vörös pandák, jegesmedvék, elefántok, papagájok, halak, lehetetlen mindent felsorolni. A 29 hektáron elterülő állatkert ráadásul az épületeit tekintve is híres, rijksmonumentként elismert.

Hollandia állatkertjei

Senkit se tévesszen meg a mi önkényesen kiragadott helyeket felsoroló, egyszerű listánk. Az egyes helyek az általunk elmondottaknál sokkal több szórakozást nyújtanak számunkra. Mindenkinek izgalmas állatkert látogatást, jó szórakozást kívánunk! :)


Back to Top