Efteling, a holland Disneyland

2015. április 28., kedd

A Noord Brabant tartományban található Efteling élménypark az évi több, mint 4 millió látogatójával bőven kiérdemelte, hogy ne Disneyland koppintásaként gondoljuk rá. Főleg, hogy már a legelső, kaliforniai Disneyland megnyitása előtt 3 évvel, 1952-ben fogadta a látogatókat.

A park 200 hektáros méretével bőven kínál egy egész, vagy akár több napos szórakozást is számunkra. A vidámpark 5 hullámvasútja, gyerekvasútja, meseerdeje, gőzmozdonya, hajói, kísértetkastélya és számtalan egyéb attrakciója mellett szállodák, színház, golfpálya is vár minket.

Efteling, a holland Disneyland

Efteling vezérfonala a legismertebb - főként Grimm - mesék. Újra átélhetjük a kalandokat például Jancsival és Juliskával, Holle anyóval, a brémai muzsikusokkal és a többiekkel.

Ha pedig már elég a mesékből, akkor irány a kalandpark által kínált aktív szórakozás! Mint például az egyik legnépszerűbb attrakció, a Bolygó Hollandi hullámvasút. Csak bátraknak ajánljuk, hiszen amelett, hogy a csúcssebessége 70 km/óra, még a vízen is átmegy :)

Efteling, a holland Disneyland

A park egész évben nyitva van, várva a látogatókat, azonban évente többször rendeznek külön tematikus napokat-heteket.

Ilyen például a július 7-én (7-ik hó 7...) tartott Dag van het Sprookje, azaz a mesenap. A dátum fix, hiszen a mesékben is kitüntetett szerepe van a hetes számnak. A nyár folyamán hét szombaton át a Zeven Pleinen Festijn keretében máskor nem látható mutatványok mellett koncerteket és híres emberek fellépéseit is megnézhetjük. Persze télen is szórakoztat minket Efteling. A Winter Efteling novembertől február végéig, március elejéig téli kalandokat is kínál.

Efteling, a holland Disneyland

A látogatószámra visszatérve: a belföldi és külföldről érkezett vendégek számát összeadva Efteling Hollandia legnépszerűbb turista célpontja, immár évek óta!

Szóval, vigyük el a gyerekeket és legyünk mi is újra gyerekek! :)


Back to Top