Nőnapi ügyek

2017. március 7., kedd

A nőnap egy kicsit sete-suta ünnep lett, néhányan zavarba is jövünk, kell-e örülni a szál virágnak, és nem mindig világos, hogy mi mindent soroljunk a női princípium halmazába. Nem is baj, ha mind másképp gondolkodunk róla, társadalmi szerepeink amúgy is épp átalakulóban vannak, a feminizmus pedig – Sheryl Sandberg után szabadon – még mindig nem fejeződött be. De azért remélhetőleg a jóérzésű embereknek nem valami agresszívan könyöklő, erőltetetten maszkulin perszóna jut róla az eszükbe. Még akkor sem, ha a holland hölgyek azért nem a legpuhábbak közül valók...

Nők Hollandiában

A kibontakozásnak, továbblépésnek sokszor mi magunk vagyunk a legnagyobb gátja, no meg persze a használható, hiteles információ hiánya. Faragjunk le egy kicsit ebből a hátrányból, és nézzünk körül, mi mindenben tudják a nők támogatni egymást a boldogulás kanyargós ösvényén!

A hágai székhelyű Women's Business Initiative International vállalkozásokhoz nyújt tájékoztatást, képzést, támogatást és motivációt, valamint kiváló kapcsolatépítési lehetőséget. Műhelymunka és előadások, kötetlen beszélgetések egyaránt szerepelnek a programlistán.

A Connecting Women (CW) is hágai nemzetközi szerveződés, mely önkéntesekkel működik, még hozzá nem csupán a szakmai életútra fókuszálva.

Az International Women's Club Eindhoven mindenféle programot kínál az angolul beszélő expatoknak, amit egyéb klubok is, és a hangsúly a nők közötti kapcsolatépítésen van. Bringaklub, főzős- és nyelvtanulós klub is van, így szinte biztos, hogy mindenki talál az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot és még barátokat is.

A szintén eindhoveni Expat Spouses Initiative kevésbé csakcsajos, annál inkább karrierre fókuszáló kezdeményezés, mely a munkaerőpiaci érvényesüléshez nyújt coaching, nyelvtanulási és szakmai csoportosulási lehetőségeket egyaránt.

A Carrier Beurs állásbörze sorozat szinte mindig kínál nőknek szóló előadásokat, inspirációt és pár jó tippet neves szakemberektől. Az „Een echte dame zegt NEE!” az asszertív viselkedéshez ad útravalót, mely legközelebb a március 17-i karriernapokon lesz megtekinthető. A belépés ingyenes, a börzén pedig sok más érdekes programot is megtekinthetünk.

Karriernapokat külön az expatoknak is szerveznek, évi 1-2 alkalommal Amszterdamban, Hágában és Eindhovenben is. A legközelebbi március 25-én Amszterdamban lesz, „Iamexpat Fair Amsterdam 2017” címmel. A kiállítók közt ezúttal külön női vonal nincs, de az Amsterdam Mamas és több más családszervezési kiállító például jelen lesz a vásáron. Az előadásokon való részvétel és a vásárra való belépő ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

És hogy ne rekesszük ki teljesen a férfiakat, böngésszünk bátran a lakhelyünkhöz legközelebb eső klubok, egyesületek, szerveződések közül is, akár ezen a linken kiindulva!


Back to Top