Még kényelmesebb a tömegközlekedés – NS Flexszel

2018. szeptember 10., hétfő

Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy tömegközlekedéssel remekül fel tudjuk fedezni Hollandiát. Ahogy írtuk, „utazni ugyanis úgy tudunk, hogy a kártyánkra, hasonlóan egy feltöltőkártyás mobilhoz, pénzt töltünk fel – az utazások árát.”. További korlátozást jelentett az, hogy előfizetés nélküli, „mezei” OV chipkártyával akkor tudtunk csak becsekkolni például egy vasútállomáson a beengedőkapunál, ha a feltöltött egyenlegünk elérte a 20 eurót. Dal Vrij, Weekend Vrij, Dal Voordeel, Altijd Voordeel előfizetések egyikével pedig a 10 eurót. Az egyenleg ellenőrzése és a kártya töltögetése még akkor is macerás volt, ha be tudtuk állítani automatikus feltöltést, ha egyenlegünk a limit alá esett.

Szerencsére a fejlődés nem áll még és a holland vasút egy új fejlesztéssel még kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi számunkra a tömegközlekedési eszközökön történő utazást. A 2018. szeptember 3-tól NS Flex néven bevezetett szolgáltatás ugyanis pont ezt a kényelmetlen egyenleg figyelést teszi feleslegessé.

NS Flexre előfizetve:

  • Teljesen mindegy mekkora az OV chipkártya egyenlegünk, gond nélkül átjutunk a beengedő kapukon - azaz utazhatunk.
  • Bármelyik tömegközlekedési eszközt használhatjuk feltöltött egyenleg nélkül. Azaz a vonaton kívül a buszozás, metrózás, villamosozás is kényelmesebbé válik, de még az OV-fiets bérlés is!
  • Az utazás díja nem azonnal, csak később kerül levonásra.
  • Hónap végén egyetlenegy – részletes – számlát kapunk a havi utazásainkkal kapcsolatos költségekről, melyet egy összegben vonnak le számlánkról.

Tömegközlekedés Hollandiában

Ha valaki amiatt aggódna, hogy esetleg elszállnának a költségei a sok utazás miatt, az egy limit beállításával, annak elérésekor értesítést kap. Ha esetleg tömve lenne a vonatunk, az NS Flex arra is lehetőséget biztosít, hogy első osztályon folytassuk az utazást.

Az elérhető vasúti kedvezmények, előfizetések is kedvezőbb feltételekkel vehetők igénybe az NS Flexre feliratkozottaknak. Például egy adott előfizetést havonta fel tudunk mondani, illetve módosítani, nem kötelező minimum egy évre szerződnünk. A hétvégi, 40 százalékkal olcsóbb kedvezményes vonatozásra jogosító csomagot így már havi 2 euróért is megkaphatjuk. A konkrét árakról, feltételekről az NS webshopjában találtok részletes információkat.

Az NS Flexre egyébként ingyen lehet regisztrálni, mindössze egy egyszeri, 10 eurós adminisztrációs díjat kell fizetnünk. Ezt a 10 eurót meg is spórolhatjuk, ha a regisztrációkor egy, a fent említett előfizetést is igénylünk. Az NS Flexet egy órán belül aktiválják számunkra.

Elbúcsúzva az állandó egyenlegfeltöltéstől, mindenkinek kellemes utazást kívánunk!


Back to Top