Magyar napok, embassy fesztivál, magyar mozi: szeptemberi programajánló

2019. szeptember 1., vasárnap

A nyári, nagy zenei fesztiválokat követően, az ősz nem csak az iskolakezdést, hanem a Hollandiában élő külföldieknek szervezett eseményeket is elhozza. Köztük magyar vonatkozású programok is lesznek szerencsére, annyi kis hátulütővel, hogy ezek egy része időben sajnos ütközik egymással, szóval annak, aki kimozdulna szeptember első hétvégéjén, választania kell…

A rendezvények szervezésében mindig aktív Expat center south idén szeptember 6-án is megrendezi Eindhovenben a hagyományos Welcome evening-et. Bár az elsődleges célcsoportot a városba és a régióba újonnan költözött expatok képezik, az esemény mindenki számára nyitott. Maguk a welcome partyk általában jól szoktak sikerülni, de az ott kapott – Eindhovenről és Noord Brabantról szóló - információk is hasznosak lehetnek bárkinek. Az expat center számunkra nyújtott és igénybe vehető szolgáltatásait is megismerhetjük egyben, illetve ki tudja, talán még szimpatikus magyarokkal is összefuthatunk. :)

Magyar napok, embassy fesztivál, magyar mozi: szeptemberi programajánló

A kép forrása Magyarország düsselforfi főkonzulátusának kiadványa - https://dusseldorf.mfa.gov.hu/

Nem hollandiai opció, de csak egy kőhajításnyira a holland határtól rendezik meg a Düsseldorfi Magyar Napok fesztivált szeptember 5 és 8 között. Ahogy egy jó fesztiválhoz illik, lesz minden: koncertek, vásár, gasztronómia, gyereksátor. A magyar napokat támogató főkonzul szavait idézve

A magyar „falu”, zenés- és kulturális programokkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, előadásokkal, gasztronómia és kézműves különlegességekkel, egészséges magyar élelmiszerekkel, tárt karokkal várja vendégeit.

A koncertek közöl önkényesen kiemelnénk Palya Bea, Harcsa Veronika, Boggie, illetve Bársony Bálint fellépését. A Magyar Napok fesztivál ingyenes.

Jó kis eseménynek ígérkezik a Hágában – szeptember 6-án és 7-én - tartandó Embassy Festival is. Az Embassy Festival 67 nagykövetsége, illetve országa között egy kis – de reméljük hangsúlyos – szeletet képez majd a magyar szekció. Az idei, mintegy 50 program, koncert és performansz között mi nem fedeztünk fel magyar vonatkozásút, de azért a nemzetközi piacon megtalálhatjátok a budapesti Monyo sörfőzde, a De smaak van Hongarije, a Hágai magyar bolt, illetve a Hungarian corner finomságait.

Az Embassy Festival szintén ingyenes.

Magyar napok, embassy fesztivál, magyar mozi: szeptemberi programajánló

A kép forrása a Hungarian corner twitter oldala - https://twitter.com/hungariancorner

Ha pedig a sok nyüzsgés után jól esne egy kis nyugodtabb kikapcsolódás, akkor irány Vlissingen, ahol a Film by the sea festival keretében háromszor is vetítik Szilágyi Zsófia Egy nap című, 2018-ban készült filmjét: szeptember 16-án, 18-án és 20-án.

A szeptemberi programokat keretbe foglalja a 26-i amszterdami Welcome to the Amsterdam Area event. A tematika hasonló a hó eleji eindhoveni estjéhez: ismerd meg, hogy mit kínál számodra új városod és régiód.

És ha már ennyi kikapcsolódási lehetőség közül válogathattok, akkor mindegy hogy hová, de mozduljatok ki! :)


Back to Top