Holland tanulás autista gyerekekkel

2015. január 11., vasárnap

Az elsősorban holland autista gyerekeknek készült oldalról mi is írtunk már. Akkor a honlapot abból a szemszögből néztük, hogy milyen jó kis segédletet jelent nem csak az autista és nem autista gyerekeknek, hanem még szüleiknek is támpontot ad, hogyan magyarázzon el könnyed, vagy akár egész komoly témákat gyerekének.

Időközben rájöttünk azonban, hogy kitűnő nyelvgyakorlási lehetőséget is kínál számukra az oldal, ráadásul ingyen! :)

Holland tanulás autista gyerekekkel

Ehhez nem is kell mást tennünk, mint megnyitni a http://sociaalopstap.nl/plans linket és a Verhalen szekcióból választani egy témakört. Jelenleg 183 választási lehetőségünk van, van miből válogatnunk.

Egy témakör egy, vagy több oldalból áll. A felépítés a legtöbbször ugyanaz: rajzocska, pár soros szöveg és a számunkra legfontosabb, egy kis hangszóró ikon! Az ikonra kattintva nem történik más, mint, hogy halljuk a leírt szöveget felolvasva. Felbecsülhetetlen segítség, hogy fejlesszük holland szövegértésünket és szókincsünket!

Holland tanulás autista gyerekekkel

Szóval többé nem jelent gondot, hogy hollandul elmagyarázzuk akár azt hogy, mi is az az intim zóna vagy a testbeszéd, hogyan tartsuk a kapcsolatot az ügyfelekkel, hogyan étkezzünk egészségesen, vagy hogyan használjuk biztonságosan a Facebookot!

Jó tanulást és gyakorlást mindenkinek! :)


Back to Top