Hatszázezren lettünk?

2014. május 12., hétfő

Pár órája jött ki a napi.hu cikke, melyben az áll, hogy a legfrissebb adatok szerint akár hatszázezer magyar is dolgozhat Európa országaiban. A téma érzekény volta miatt szinte el sem lehet kerülni, hogy ne botoljunk bele az ezzel kapcsolatos elemzésekbe, véleménycikkekbe. De ez nem is baj, több szem többet lát :)

A cikkben nincs infó arról, hogy jött ki a Hollandiára vonatkozó 9245-ös szám, így csak tippelni tudok. Feltételezem, hogy a kiadott és érvényes Sofi/Bsn számok alapján született ez a szám, hiszen e nélkül nem nagyon lehet ügyeket intézni. Ebben a számban akkor viszont nincsenek benne a családtagok. (A feketén itt tartózkodókat most hagyjuk..)

Hatszázezren lettünk?

Akár önszántadból hagyod el az otthonod, hogy kipróbáld magad külföldön, akár a kényszer visz rá, hogy hazád helyett máshol élj, próbáld meg kihozni a helyzetből a legjobbat! Ismerkedj, szerezz élményeket, tanulj nyelveket, élj! Tudom, hogy leegyszerűsítem a képet, hiszen család, barátok, gyökerek nélkül borzasztó nehéz.

Elég sokan próbálunk meg egymásnak segíteni, hiszen tudjuk a buktatókat és szerencsére sok esetben a tuti tippeket is! :)

Szóval, ha már így alakult... Élvezd Hollandiát! :)


Back to Top