Egészségbiztosítás olcsóbban

2018. november 28., szerda

Itt az év vége, azaz az egyetlen alkalom, amikor újragondolhatjuk és főleg újra is köthetjük az egészségbiztosításunkat. Ha mindent számba veszünk, akkor ideális esetben már látható összegeket is megtakaríthatunk az előző évi kiadásunkhoz képest.

Talán meglepő, de gyakran a legtöbbet egy egyszerű kérdéssel tudunk spórolni! Ezt a kérdést pedig a munkaadónknak kell feltennünk, arra vonatkozóan, hogy van-e a cégünknél csoportos egészségbiztosításra lehetőség és ha igen, megfelelünk-e azok feltételeinek? A csoportos biztosítások árai verhetetlenek, hiszen magánszemélyként kevés esélyünk van olyan kedvezményeket kialkudni, mint amit a több tíz, vagy több száz biztosítás kötésével egy vállalat elérhet. Ha munkakölcsönzőn keresztül dolgozunk, akkor se keseredjünk el, kérdezzük meg ugyanerről a kölcsönzőcéget. Nem kizárt, hogy náluk is van csoportos biztosításra lehetőség, legfeljebb nem reklámozzák! :)

Ha pedig magunknak intézzük a legjobb ajánlat kiválasztását, akkor ebben az esetben természetesen irány valamelyik összehasonlító oldal! Ilyenből jó pár van, közülük is a legnagyobbakkal járhatunk a legjobban, hiszen ők a legtöbb ajánlat közül válogatnak. (independer.nl, zorgkiezer.nl például). A feltételes mód annak szól, hogy találhatunk a gyűjtőoldalakon nem szereplő, kisebb, főleg regionális biztosítót is, amely olcsóbb díjakat kínál. Ilyenkor ne csábuljunk el túl korán, ellenőrizzük, hogy kikkel áll szerződésben az érintett biztosító, elkerülvén azt, hogy lakhelyünktől túl messze kelljen utaznunk szükség esetén.

Holland egészségbiztosítás olcsóbban

Az árakkal történő sakkozás leggyakrabban az eigen risico tologatásával kezdődik. Kézenfekvőnek tűnhet, hogy a kötelező havi 385 euró helyett nagyobb összegre vállaljunk kötelezettséget. 485 és 885 euró közötti eigen risico-t vállalhatunk be. Utóbbi esetén a havi díjunk akár 25 euróval is kevesebb lehet. Persze ha mégis megbetegszünk és sok kezelésre, vizsgálatra lesz szükségünk, akkor 500 euróval többet kell állnunk a költségekből...

Ha az alapon túl vagyunk, akkor egészségi állapotunktól, illetve jövőbeni várakozásainktól függően többféle kiegészítő csomagot tudunk hozzácsapni az új, jövőre érvényes biztosításunkhoz. Ezek közül összehasonlító weboldalak nélkül a lehetetlennel lenne határos választani. Hiszen nem könnyű előre látni, hogy hányszor mennénk fizioterápiára, hány extra kraamzorg látogatást igénylünk, szeretnénk-e alternatív gyógyászati kezelést igénybe venni és hányszor, mennyit járnánk szemészhez és főleg, hogy ezek milyen költséggel járnak.

Akár kirobbanó egészségnek örvendünk, akár kicsit betegesebbek vagyunk, egy kiegészítő biztosítást, nevezetesen a fogászatra vonatkozót mindenképpen javasolunk megkötni. Hiszen előbb-utóbb fogorvosra mindenképpen szükségünk lesz. Ha csak az éves kontrollra használjuk ki a megnövekedett havidíjjal járó biztosítást, már akkor pénzünknél vagyunk. Aki pedig kénytelen volt fogászati biztosítás nélkül fogorvoshoz menni, az tanúsíthatja, hogy olyankor az árak igencsak pörögnek…

Egy biztos: a biztosító váltás, vagy a jelenlegi biztosítás módosítása időigényes tevékenység. De magunktól és az egészségünktől csak nem sajnáljuk az időt? :)


Back to Top