Autóval Hollandiában - ha szerelni kell...

2019. március 17., vasárnap

Akinek van Magyarországon egy jó autószerelő ismerőse, az majdnem annyit ér, mintha mindig kéznél lenne egy házi kardiológus. A jófej szerelő eljön megnézni a kocsit vásárláskor, szerez használt alkatrészeket olcsón, mindent előkészít a műszaki vizsgához, a legjobb tuti tippeket adja a fagyálló, olaj és üzemanyag-használathoz, olcsón dolgozik és nem ver át.

Hollandiában mások a szokások, különösen, ami az olcsóságot illeti. A „kleine beurt” és a „grote beurt” is egy csomó felesleges pénzkiadásnak tűnik a rendszeres műszaki vizsgához (APK = Algemene Periodieke Keuring), ráadásul időben kell elvégeztetni, mert a műszaki vizsga során nem végeznek javítást, csak adnak egy listát a javítanivalókról. Ez a pénzkiadás valójában egyáltalán nem felesleges, mert ha a járművünk nem megy át a vizsgán, akkor egy percet sem érdemes kockáztatni vele a forgalomban. A javítás viszont szinte soha nem történik „okosban”, az alkatrészeket javarészt nem bontásból szerzik, így az áruk is borsos, bár nem tér el számottevően a magyarországi beszerzési ártól (az elvégzett munka ára annál inkább).

APK-t minden olyan autószerelő műhely végezhet, amelynek RDW (Dienst Wegverkeer, régies nevén Rijksdienst voor het Wegverkeer) tanúsítása van, és amelyeket az RDW maga is szúrópróba-szerűen ellenőriz. A legtöbb használtautót általában évente kell vizsgáztatni (függ az autó életkorától és az üzemanyagtól is), de ezzel az év közbeni karbantartásokat (olajcsere, izzócsere, műszaki állapot ellenőrzése) természetesen nem lehet megúszni. Aki szeret spórolni, az megpróbálhat youtube videókból ezt-azt ellesni, és megkérni a kisebb kezű családtagokat, hogy próbáljanak a nehezebben elérhető helyeken valamit kipöckölni, becsavarni, visszahajlítani.

Ha lerobban az autónk Hollandiában...

Aki párszor megtette már a Magyarország-Hollandia távot, azzal talán már előfordult minden, ami az ilyen hosszú utakon előfordulhat: izzócsere Németországban, leszakadt kipufogó Ausztriában, üres üzemanyag-tank, lemerült akkumulátor. Igaziból semmivel sem jobb Hollandiában lerobbanni, mint Németországban, így az ilyen esetekre találták ki a hollandiai sárga angyalt, az ANWB-t.

Az ANWB-t (Koninklijke Nederlandse Toeristenbond) 1883-ban alapították hágai és haarlemi velocipéd klubtagok, így ennek a rövidítésnek (Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond, azaz Általános Holland Kerékpárosszövetség) ma már alig van köze a mai tevékenységéhez. A turisztikai szövetség név is kicsit megtévesztő, bár aki járt ANWB boltban, és akinek jár a Kampioen című turisztikai magazin, az nem lepődik meg rajta. A szövetségnek ma már mintegy 4,5 millió tagja van, és a biztosítások mellett, 1946 óta sárga angyal segélyszolgálattal is (éjjel-nappal helyszíni hibaelhárítás és autómentés), emellett közlekedési információkkal, útjelzésekkel segíti a közúti közlekedést. Biztosítást egész Európán belülre lehet kötni, de Hollandián belül is sokat jelent a gyors segítség. Nekünk még olyan nem volt, hogy valamit ne tudtak volna helyszínen megjavítani, de alkatrész-cserére is kaptunk már tanácsot. Már-már úgy tűnik, hogy Hollandiában az igazán jó autószerelők nekik dolgoznak, persze az elképesztően jó szervezettség és a felhalmozott műszaki tudás miatt nem csodálkozunk ezen sem. Bár tudjuk, hogy a profi ANWB-sek mindent megtesznek, hogy tovább tudjunk autózni, az is megnyugtató, hogy tudjuk, hogy ha mégsem boldogulnának, kapunk tőlük csereautót. Ez a biztonság ráadásul havi pár euróba kerül csak.

Az ANWB egyébként kínál kerékpár javítási szolgáltatást is Fietspas néven. Igaz, hogy bringánkat az autókkal ellentétben nem egész Európában, hanem Hollandia mellett csak Belgiumban szerelik meg, de ne legyünk telhetetlenek... Azonban, ha kerékpáral közlekedő, kis sárga utánfutót maga után húzó ANWB szakembert látnánk például Amszterdamban, akkor nem egy kerékpárszerelővel, hanem a nagyvárosi forgalomban sokkal mozgékonyabb autószerelővel futunk össze. A mozgékonyság és gyorsaság mellett környezetbarátabb is ez a megoldás, ráadásul a kis utánfutó nagyon jól felszerelt, a rengeteg szerszám mellett még pót-akkumulátort is tartalmaz.

Ha lerobban az autónk Hollandiában...

Természetesen nem az ANWB az egyetlen Hollandiában, aki lerobbant kocsinkat megjavítja az út szélén: a wegenwacht és pechhulp szavakra keresve több ajánlat közül választhattok. A lényeg az, hogy tudjuk, hiába vagyunk jól bevált és megbízható magyar autószerelőnktől ezervalahányszáz kilométer távolságban, nem maradunk az út szélén!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK: Magyar rendszámmal Hollandiában.


Back to Top