A Tour de France Utrechtben

2015. június 4., csütörtök

Lehet, hogy elsőre talán kicsit furcsának tűnik, hogy a francia körverseny Utrechtből indul, de ha jobban megnézzük, egyáltalán nem az. A Tour szívesen rendez egy-egy szakaszt Franciaországon kívül, persze legtöbbször a szomszédos országokat érintve. Ami talán tényleg meglepő, hogy Hollandiában ez lesz a hatodik tour-szakasz 1954, 1973, 1978, 1996 és 2010 után. Sőt, a másik két körverseny, a Giro d'Italia és a La Vuelta is indult már Hollandiából, 2010-ben, illetve 2009-ben.

A Tour de France Utrechtben

A városban járók már több mint egy éve láthatják, hogy Utrechtben nagyon várják a Tourt. A verseny előtti pár hétben pedig - ahogy egy tömegrendezvény helyszínéhez illik -, teljesen felforgatják a várost. Ennek persze megvan rendesen a költsége. Mindent egybevéve 15 millió euróba kerül Utrechtnek a rendezés, amiből 6 milliót áll a város. A többi szponzorpénz természetesen. Ebből a sok pénzből, az optimisták szerint csak a versenyre látogatók költéseiből 30 millió már közvetlenül visszajön. Akár még igazuk is lehet, hiszen a 2010-es rendező, Rotterdam 15 millió euró befektetésért cserébe, 34.3 millió eurós nyereséget ért el.

Akit nem érdekel a kerékpárverseny, az sem megy hiába Utrechtbe. Nemcsak a Tour július 1 és 5 közötti ideje alatt, hanem már hetekkel előtte megkezdődnek a felvezető események. Koncertek, kiállítások, beszélgetések, bemutatók, parakerékpárosok hétvégéje, stb., stb., azaz minden a Tour de France-ról és a kerékpárról szól. Aki lemarad a verseny hetéről, az sem megy hiába Utrechtbe, mert a programok folytatódnak egy jó darabig. Érdemes a részletekért a verseny honlapját böngészni!

A Tour de France Utrechtben

A lényeg persze maga a Tour! A pezsgés, a csapatokat körülvevő rajongás, a milliós értékű bringák és persze a verseny garantált szórakozást nyújtanak mindenkinek!


Back to Top